paddocken igår.

Som rubriken redan berättat gick jag och Axa upp till paddocken igår kväll.
Vi körde ett ganska normalt dressyrpass, Men hoppade även av och körde lite från marken.

Uppsuttet tränade vi inte så mycket, då jag enbart tog en remontgrimma och red med. Hon fattade inte vad jag mena. så vi fick köra bridleless varianten. Tog även och provade galoppen, som är lite hårdare nu när hon inte är igång, än vad den brukar vara. Men den är dock söligare;)

Från marken öva vi på formen och sidepass away. Inte mycket annat.

överlag gick det bra, förutom att hon ömmar lite fortfarande!


Jag älskar dig idag, fram till min död.


Jag skulle aldrig kunna föreställa mig ett liv utan Axa nu efter snart två år. Att inte få känna doften av hennes hästmule och bara lukten av hästar i allmänhet, skulle vara plågsamt.

Livet i stallet är inte alls roligt ibland, med mockning, framgångar och motgångar. Men vi vill ändå tillbaka. Vi älskar dessa vackra ibland oförståeliga individer.

Men när jag ser hästarna i hagen, när de busar, betar eller ligger ner och vilar. Då känner jag att det är värt allt det jobbiga. Att se hästarna ha det bra!

Mitt liv som hästägare är inte en dans på rosor, men det är inte det som är meningen. Meningen med allt är att jag har någon där i stallet som väntar otåligt på mig, någon som jag vet inte skulle klara sig själv ute i friheten. Som hästen inte själv förstår, men som jag njuter av varje dag - Jag håller denna häst vid liv.

Att bara tänka dom orden i huvudet ger mig inspiration, inspiration att kämpa med min häst, som skulle klassas som en problemhäst för omvärlden men som är det vackraste för mig. Och det som gör henne vacker är hennes personlighet som lyser rätt igenom henne, hennes vackra men något stora huvud och framförallt hennes tillit till människor trots fem olika ägare i hela hennes 5åriga liv. Hur hon ser på mig helt oskyldigt när jag ligger där och smakar av backen och när jag ber om något och hon låtsas att hon inte förstår även om vi gjort det tusentals gånger förut. Hästen som jag vet skulle rädda mig i en svår situation.

Jag vet att Axa är glad att jag finns där och att vi låter varandra ta beslut. Det märks när jag kommer efter skolan, när jag går ut i hagen höjer hon snabbt blicken för att sedan dra ner den lika snabbt och börja äta. Sedan betar hon lite närmare mig för varje tugga. Efter några meter lyfter hon blicken för att kolla vart jag är - om jag går så slutar hon genast beta och följer efter mig.

Att ha valt detta liv är både det bästa och sämsta i mitt liv, jag har ett ansvar, och jag älskar att jag får ta det ansvaret! Men min familj bor 10 mil ifrån mig, så Axa måste alltid gå före dem. Men de förstår vad det innebär och är trots det väldigt glada att jag har Axa. Min lillasysters första skriftliga ord var faktiskt Axa :).

I vårt stall står det just nu fyra hästar, tre varmblod och en islandshäst. Vårt stall är litet med 6 små boxar. Axa var den första stora hästen som flyttade dit, så därför har vi byggt en lösdrift. Alla hästarna går tillsammans i en stor hage. I vårt stall finns även två getter och elva får!


För ett väldigt bra tag sen, hade de en Connemara uppfödning i det stallet. Och flera kossor!
Men nu är det enbart ett litet vanligt privat stall som inte går att hyra in sig i. Det är väldigt skönt att slippa allt spring i stallet, men väldigt tråkigt ibland med när man är ensam. Men Axa trivs väldigt bra i vårt stall med så få människor runt omkring sig. Och om min häst är nöjd, så är jag nöjd!
Detta blogginlägg är skrivet som en del av Horze bloggtävling, där jag har möjlighet att vinna 5000,- på www.horze.se


Jag vill ha en kamel.

Det är nog min högsta dröm just nu. Att skaffa en kamel!
Jag ska nog se till att skaffa en med, när Axa har försvunnit. Eller om jag gör det när Axa är gammal! 

Jag vill speciellt ha en kamel som dricker cola, för cola är nog bland den godaste dricka som finns! :)
Axas motion igår

Innan jag skulle åka till mjölby, var jag tvungen att motionera henne. Så jag red upp utan boots till paddocken med lydia igår.
väl däruppe skrittade vi lite, och provade sedan att trava. och igår var faktiskt första gången jag kunde sitta i hennes trav så länge som jag gjorde. Klarade av en hel raksträcka ungefär ;)!

När jag kände mig nöjd från ryggen hoppade jag av och longerade lite eftersom hon måste gå ner i vikt kör jag ganska hårt med henne.
Efter ganska mycket trav provade vi galoppen och hon klarade det i hela tre varv, på en volt mer än hon någonsin klarat! provade även lite sidepass away vilket gick bra det med! 

Babbo och Lydia var ju med upp, så det var Babbo som var i fokus hela tiden, men hon gjorde det jag bad om iafl, mer än så kan jag inte begära! :)

Tävling på hastochpownii.myshowroom.se! :)http://hastochpownii.myshowroom.se/hv-polo-jws-♥/

Vart är snön?

Även fast det är riktigt skönt utan snö så undrar jag vart den är?

På julafton och nyår tycker jag att det ska vara snö. Att kunna åka pulka och galoppera i snön. Och alla fina bilder som man kan få!


Jobbiga hästar

Igår hade jag tänkt rida ut på Randver med axa löst.

Jag började med att ta in dom förförsta gången kunde jag ta in dom samtidigt.

Allt gick bra inne och vi gick sedan ut. Gick en bit på marken. När jag väl var uppe lyssnade ingen av hästarna. Dom totalt ignorera mig och stod bara och åt gräs. Mitt tålamod tog slut. Så jag gick tillbaka till stallet och lämnade Randver och tog på axa träns.

Till en början var axa riktigt spänd och tyckte vi skulle gå hem. Men när jag sa till vad som gällde så lyssnade hon riktigt bra.

När vi hade vänt och skulle gå hem. Kommer det en bil i jätte högfart, trots alla reflexer så såg han oss antagligen inte eller så var han bara respektlös.
Axa blir jätte rädd och börjar galoppera på asfalten, efter ett tag fick jag stopp på henne.

Jag försökte få henne avslappnad men det gick verkligen inte. Så jag satt där på en häst som trippade fram resten av ridturen. Provade att vända henne och stå stilla men ingenting hjälpte.

Väl hemma fick hon lite müsli och sedan gick hon lös ut till hagen.

Idag hatar jag allt som har med bilar att göra. Och tänker antingen ta ett pass i paddocken eller en tur i skogen idag. Håller mig borta från bilvägarna.


yes!

Axas boots passsade så i söndags tog jag in Axa och randver samidigt. Borstade av dom lite snabbt för att sedan dra ut på en ridtur i skogen. Hon lyfte hovarna jätte högt för att hon tyckte det var konstigt till en början men det över gick rätt snabbt när hon insåg att hon kunde gå på grus utan att det gjorde ont :) 

Väl ute började Randver dryga sig och var jätte jobbig, så det slutade med att jag hoppade upp på Axa istället. hon tyckte det var helt okej att jag hoppade upp, dock tyckte hon det var lite konstigt när jag bad henne gå. Men efter lite övertalan så gick hon framåt.

När hon väl gick med mig på  ryggen tyckte hon det var lite konstigt med bootsen. Men det gick över och vi kunde galoppera två gånger!
Min helg!

Helgen har bestått av mjölby, helt underbart att bara komma bort och tänka på annat bara över en helg. I fredags bjöd jag Louise på mat, på ming palace i linköping. det var hur mysigt som helst! Och när vi gick där ifrån kändes det som om vi rullade fram för att vi var så mätta!

Lördagen bestod av att fira min bror som blitt 24, vi har ätit lite smörgåstårta som jag älskar och bara umgåtts. På kvällen drog jag och louise ut och sprang i mjölby. Besökte även hennes mormors grav!

Och idag, åker jag hem tidigt då Axa behöver motioneras! ska bli helt underbart att få träffa henne igen. eftersom jag träffade henne sist i onsdags. Hade tänkt att rida randver och hon får springa löst med sina nya boots om dom nu passar! :)


:)


Boots!

Har äntligen fått ett par Boots till Axa!
Det var massa rea på hööks när vi var där igår, så Åsa köpte ett par Boots i sluta röka present till mig och jag köpte en fleecetröja till min lillasyster i julklapp. Ska prova bootsen på söndag och se hur dom passar och så!


Axa

Axa blir lidande av att jag slutar röka. Hon får mest stå, då jag är rädd för att ilskan ska gå ut över henne.

Men var uppe hos henne i lördags, vi hick upp till paddocken och övade på att kunna flytta för enbart tygeln mot halsen. Hon var super duktig och klarade av att gå på en jätte liten volt.
Vi provade även skänkelvikning, vilket vi har provar rätt mycket från marken. Och hon klarade det för första gången med ryttare på ryggen då! Riktigt imponerad hur sammarbetsvillig hon har blivit!

Dock är fötterna fortfarande lite besvärliga. Men det blir bättre och bättre!


Dag fem!

Idag har jag inte rökt en endaste gång, det har inte varit speciellt jobbigt heller!
Men för att jag inte rökt kan bero på att jag bara varit hemma och en snabbis i Norrköping på ett möte, så har inte haft tillgång till några cigg, Som man har när man träffar människor!

Mina tuggummin går åt som bara den, men det är det värt! För jag känner mig så mycket fräschare när jag inte röker!


Dag fyra, nästan halva dag fem!

Igår (dag 4) vaknade jag upp i Finspång och hade inget nikotinplåster, när jag var påväg dit jag skulle hämta nikotinplåster tog jag en cigg. Eller iaf halva. Men åkte till Mjölby även fast det inte var så bra ide, för jag var rätt låg på morgonen, men inte bara pågrund av rökningen. Och jag själv trodde att jag skulle röka mer än vanligt där. I Norrköping tog jag andra halvan av ciggen. När jag väl kom till Mjölby och fick syn på mina syskon som var ute i lekparken, blev jag genast på bättre humör. Även fast mamma, min syster och min brors flickvän gick ut och rökte blev jag inte så sugen. Visst lite men inte så att jag inte kunde stå emot. Men under tiden blev jag mer och mer sur, så det slutade med att jag rökte en halv cigg vid klockan fem.

Idag, (dag 5) vaknade jag inte när jag blev väckt så sov till halv tolv. Så har inte varit vaken så länge så det är inte så jobbigt idag. Har inte ens tagit ngt tuggummi idag. Brukar ta ett direkt när jag vaknar. Rätt bra faktiskt! :)


Dag tre!

Inne på min tredje dag, rökte även en halv cigg igår efter skolan och andra halvan på kvällen. Men det är ju fortfarande sex cigg mindre än vad jag brukar röka.

Igår var det faktiskt rätt jobbigt att inte röka, var småsur och irriterad på nästintill allt. Och dessutom var jag tvungen att skrika och gapa hur mycket som helst igårkväll. Men som tur var, jag och Lydia ensamma hemma så jag kunde göra det jag behövde.

Nu på morgonen hade jag inte nikotinplåster på men märkte ingen skillnad. Men satte på det ändå, för att vara på den säkra sidan! Och när jag tar tuggummi när jag är röksugen så försvinner suget!

Det är början på tredje dagen, dvs att jag inte kommit långt, men för mig är det mycket. Och för varje dag som går känner jag att det är svårare ATT röka än att inte röka. Vilket jag är riktigt stolt över!


försöker sluta röka!

Jag är inne på min andra dag som rökfri, det är inte lika jobbigt som jag trodde det skulle vara.
Ett undantag är att jag rökte en cigg igårkväll, men jag är van att röka 7 om dagen så är det iafl framsteg.

Jag använder mig av nikotinplåster, och vanliga tuggummin. det funkar riktigt bra.

Livet är väl lite besvärligt, men jag hoppas fortfarande jag klarar det!
Kommer skriva om mina dagar som rökfri här på bloggen :)
11-11-11 11:11

grymt!

Rest in peace min fina vän..

Jag har ängnat mer tankar än vanligt till dig idag, tände även ljus och blundade och hoppades att du skulle komma tillbaka. Grattis på födelsedagen min vacka ängel!

Jag vet att du alltid finns med mig även fast jag inte ser dig, jag bara vet det.
Vi kommer ses snart igen.farväl är ej föralltid
Helgen!

Åkte till västerås i helgen, med Lydia!
Vi var hemma hos daniela, och i ett stall hon brukar vara i,  stall Xena.

Mycket mer än så skriver jag inte, då vi mest gjorde det man gör i ett stall! :)

Den här hästen vart jag kääääär i! Hon stod inne för att hon hade en hovböld, men var ett 4årigt avelsto, som gick i lösdrift!


Idag!

Axa fick komma in och bli borstad i ungefär en timme, för att sedan ta en promenad.
När Borstningen var klar, gick jag och hämtade min sadel som inte används på ett väldigt bra tag.
Jag började anpassa panelerna och när det var klart, tog jag på henne repgrimma och gick ut.

Vi började gå på asfalten där hon börjar tycka att det är helt okej att gå på nu, efter 10 minuter började det bli besvärligt. Så vi gick upp på gärdet och gick en bit.

Efter någa minuters promenad på gärdet, så hoppade jag upp på Axa. Hon som aldrig vill ha ryttare på ryggen, stod helt stilla så jag kunde hoppa upp. (ett under!!!!!)

När jag väl var uppe så bad jag henne gå och vi skrittade fram och tillbaka på gärdet.
Tillslut nöjde jag mig, och hon fick stå och äta medans jag satt på!

Att Axa helt plötsligt låter mig sitta på hennes rygg och hon är helt lugn, är väldigt konstig.
Jag har faktiskt ingen förklaring till att hon tillät det just idag!Gammal bild från förra sommaren!

Rest in peace Hickstead


Väldigt fint att dom hade en tyst minut inne på banan!Väldigt konstigt att en häst dör inne på banan
utan anledning, men man brukar ju blunda för problemen.. så vi fortsätter väl med det.

Men när en häst dör inne på en galopp eller travbana, blir det värsta livet för att den dog.
men nu när det är hoppning så är det helt lungt. För folk verkar tro att bara för att dom inte springer som i galopp/trav, så är det ingen fara. Men jag tycker att ALLA borde fundera hur vi/dom verkligen ser på det.


Open your eyes, look within. Are you satisfied with the life you're living?


Alla har vi väl våran drömhäst i sitt stall?

såsom vi dömmer människor, dömmer vi även våra hästar. 
Hur många är det inte som drömmer om en lippizanare, frieser, P.R.E och dom finare raserna?
Men det ni inte har tänkt på då, är att ni dömmer dom efter utseendet.

Varför ska man behöva dömma genom utseendet av vad vi vill ha? hur kan vi människor vara så dumma?!
Vi tar ju inte en snygg kille/tjej bara för att den är snygg? Vi väljer dom efter deras personlighet när vi vill ha något seriöst villsäga.

Vi tar Axa som ett exempel. 
Hon är en travare, vilket inte ridsportens värld tycker att man ska rida på.
Hon har gång som en travare (självklart, hon är en travare)
Hon har inte någon fin extriör.
Men bakom allt det där så är hon en levande varelse, en häst med hur mycket personlighet och vilja som helst.

Det är DET världen inte ser, Det är DET jag söker!

Jag tror att dom flesta som säljer sina hästar och ska leta efter en ny, kollar på utseendet, hur långt den kan komma o.s.v
Men spelar det verkligen någon roll? 
Men när vi blir förälskade i en människa, kollar vi inte på vad den gjort/ gör i livet. Vi tar inte personen för att den kommit långt. Utan vi väljer dom för att vi är förälskade, borde det inte vara samma sak med hästarna?

Jag lovar att jag aldrig skulle kunna byta ut Axa mot någon fin frieser.
Jag skulle söka Axas personlighet i varje häst, men skulle inte hitta någon häst med den personligheten. För det finns enbart en häst som har den personligheten. Det är Axa.

Visst tycker jag om andra hästar, men med Axa är det något speciellt även fast hon krånglar och är sur. så finns känslan av stolthet, kärlek och lycka!

Jag tror man bara kan känna det med en endaste häst, och jag hade tur och fick den hästen på första försöket!

Här nedan ser ni en bild på Axa, när hon verkligen får sträcka på benen.
Visst är det inte vackert, men jag kunde aldrig ha valt en bättre häst för mig.
Beställt!

Beställde precis ett träns och ett par matchande tyglar till Axa från http://www.millhorse.se

Måste även säga att dom har grym bra service, skulle ha beställt tränset igår men fattade inte hur man gjorde.
Så jag gav upp det och bara stängde ner.

Och idag fick jag ett telefon samtal i samma veva som jag var uppe hos Axa av millhorse.
Dom frågade om jag behövde hjälp och berättade hur jag skulle ta mig till!

Sådan bra service kan man inte förvänta sig av många webbbutiker!