tänker tillbaka!

Hittade ett par gamla bilder på min brors dator!
GOD JUL!


"Sida vid sida, kommer jag följa dig genom livet"


Bytt ner mig, till steg ett!

Min rökning har gått rätt bra faktiskt, har inte köpt ett endaste paket än!
Men dock har jag rökt om jag blitt bjuden, vilket jag blir i stortsätt varje dag i skolan. Men det brukar oftast bli en cigg om dagen.

När jag är i mjölby brukar det bli fler, ungefär 4-5 per dag. Dock känner jag att det är JAG som styr över det och inte mitt sug och beroende. Jag kan låta bli och röka helt och hållet om jag så vill, men jag röker endast pga att det är gott och man blir så mycket socialare.

Jag har även haft nikotinplåster hela tiden, och jag började med steg 2 från början. Nu har jag faktiskt bytt ner mig till steg ett. som avger 10 mg, istället för steg två som avger 14 mg.

Jag känner fortfarande lusten att röka en cigarett men så fort jag stoppar in ett tuggummi (inte med nikotin) så avtar det.

Jag är riktigt stolt över att jag kommit såhär långt! 5 veckor är det nu tror jag, och förra gången så klarade jag bara 2 dagar.. Och jag tycker heller inte att jag har blitt så peppad. Visst här i lotorp, så berömmer dom mig och peppar och så. Men i skolan röker ju alla och ger en cigg om man frågar. Men jag har klarat detta helt själv, med lite stöd av nikotinplåster, det kallar jag att vilja något!

Och ett plus är att jag har hur mycket pengar som helst känns det som! Jag kan göra saker som jag inte kunde göra förut!.

Jag skulle kunna göra allt för dig, fina vackra du.
Hur du höll om mig, hur du kysste mig, hur du var mot mig..


"Galopphästar springer inte snabbare för att man piskar dom"

Användningen av spö som bestraffning - vilket alltså inte är tillåtet enligt Ridsportförbundet - är mycket tveksam ur inlärningssynpunkt. Studier har visat att bestraffning skapar rädsla och frustration hos djuret, och hästar som i stor utsträckning tränas med bestraffning har svårare att lära sig nya saker.

ett stycke utav texten, kopierat rakt av från
http://www.hippson.se/artikelarkivet/hasthantering/forskningskollen-har-spoet-spelat-ut-sin.htm


för er som vill läsa mer om det här, finns denna länk!
http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/hast/trav-galoppsport/piska-galopphastar

Du är det finaste jag vet.