dålig uppdatering.

Och det kan jag faktiskt skylla på att Axa har tappat en sko, och hovslagaren verkar inte vilja komma och sätta på henne en ny?!

Första gången hon gjort det sen jag köpte henne faktiskt! (tror jag iafl)
Men bjuder iafl på en bild på min söta häst!utflykt!

Förra onsdagen följde vi med våran lärare och en i klassen till hennes stall för att fylla i papper.
Efter det kom vi på idén att åka till en av oss hästtjejer i klassen på onsdagar. så idag var vi i mitt stall.
 
 Här får ni ett par bilder!  fotat av Christina björnelfHar precis sätt "del 2 toleransträning" av lisbeth johnson.

Detta står på hemsidan:

Produkt Information

Föreställ dig vad som kan hända om du kan ge din häst bättre självkänsla samt förbereda hästen inför överraskande situationer i framtiden.

 

Lär dig mer om hästens kroppspråk och öka din insikt i hästens behov och sätt att tänka. Lär dig även om ditt eget kroppsspråk och hur du kan förbättra tydligheten i din kommunikation med hästen.

Lär dig mer om hästens tre primära sinnen:
- syn
- hörsel
- känsel
Utöver dessa finns även smak och lukt, men i denna filmen är det de tre ovan som vi kommer att fördjupa oss inom.
Hur kan du bli bättre på att tolka din häst och förbereda din häst för att bli till exempel: tryggare i trafik, lung när den spolas med vattenslang eller flugspray, en presenning som blåser osv.

Du får lära dig hur du via övningar kan träna din häst att bli mer tolerant och bekväm med olika situationer. Genom att göra detta kan du lära hästan att förstå oss och dess omgivning bättre samt att du kan förstå hästan bättre, i slutändan ger detta hästen ett lättare liv i samvaron med oss och ökar säkerheten genom att du förberett den för överraskande situationer.
 

Jag tyckte att denna filmen var MYCKET bättre än den första. Hon förklarar väldigt bra, och ja.. Jag är väldigt imponerad att hon har fått med så mycket viktigt i filmen, och jag blev hur inspirerad som helst.

Alla filmer finns att beställa på http://www.horse4ever.com


Bilderna...

Det vart inte så många och inte heller så bra bilder, då vi inte hade rätt inställning på kameran.
Men här kommer några stycken iafl!Jag dör så söt hon är Axa!


.

http://laks.webblogg.se/2010/october/trav-ett-noje-for-hasten.html
Började fundera ganska mycket efter jag läste detta inlägg, så jag tycker ni alla ska kolla!


haft mycket att göra dom senaste dagarna...

dålig uppdatering, men nu kööör vi igen!

blev fotad igår med när jag red, så har lite bilder att bjuda på underdagen.


gårdagens träning med Axa

Jag gick upp till paddocken med axa igår, hade tänkt träna på galoppen. . Men när jag kommer upp så är det ungefär fyra vattenpölar i paddocken, sen var staketet borta med?!
Men vi stannade kvar däruppe, och jobbade på varvbyten istället.
till en början hoppade hon åt sidan när jag bad henne byta varv, men efter ett tag lugna hon ner sig, och det blev jätte smidigt.
provade även, sidepass away, utan att följa någonting. hon började stressa upp sig lite, men gick snabbt över!
Provade även att be henne om buga, (hon har aldrig bugat i paddocken) och det fixade hon galant!

När det var dags att gå hem, så hoppade jag upp på henne..
hon brukar bli jätteosäker och gå iväg från mig, men hon stod helt stilla.  Jag hade dessutom en carrotstick i ena handen, som hon tycker är liiiite läskig.
men hela vägen hem var hon helt lugn!
Agrias djurguide

sähär står det på hemsidan:

Agrias Djurguide är appen som ger första hjälpen-råd, visar dig närmsta veterinärklinik och informerar om hur du kan undvika skador.

Agrias Djurguide är appen som ger första hjälpen-råd, visar dig närmsta veterinärklinik och informerar om hur du kan undvika skador.

Första hjälpen när du behöver det

En krosskada under en ridtur, ett skärsår i hundens tass eller kemikalier i kattens päls - sjukdomar och olyckor händer sällan när man är beredd. Mobilen har vi för det mesta alltid med oss och med Agrias Djurguide får du handfasta råd om hur du kan hjälpa ditt djur tills du hinner få kontakt med en veterinär. Här finns även en funktion för att snabbt hitta närmsta klinik eller djursjukhus.

Både nytta och nöje

Appen är mycket bra att ha när olyckan är framme – men även när allt är frid och fröjd. Den uppdateras hela tiden med tips, till exempel om hur man förebygger skador. Dessutom innehåller appen Sveriges största topplista för hund- och kattnamn – en bra källa till inspiration för både blivande och nyblivna djurägare.

Finns både för iPhone och Android

Appen som heter Agrias Djurguide, kostar ingenting och finns nu att ladda ner i Apples App Store och i Android Market.ursh

Det här är helt fruktansvärt att läsa. http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/nataliakazmierska/article13604908.ab

Den groteska köttindustrin, jag tycker att den är vidrig. För väldigt många är djur mat men när man till slut BARA ser djuren som mat, som kött. Då blir det i mina ögon vidrigt, riktigt j*vla vidrigt!
"Jag skojar inte när jag berättar att det finns krogar i huvudstaden där man inrett kylrum mitt i restaurangen. Ett sorts köttempel, där ­flådda kossor hänger på krokar för matgästerna att beskåda."
Nu var det ganska länge sen jag slutade äta kött, ungefär 6 år har jag varit det vegetarian. Men inte ens när jag fortfarande åt kött skulle jag någonsin kunnat tänka mig att äta mat i de krogar Natalia Kazmierska beskriver. Inte ens sätta min fot där inne. Mår bara illa av att tänka på det.
Blir ledsen av att se denna bild, då h*n ser en av sina polare hänga död precis innan h*n själv avrättas. (bilden är också tagen i ett svenskta slakteri)
Alla människor har sin fulla rätt att äta kött, det vet jag. Men det konstiga är bara när man kallar sig djurvän och proppar frysen full i kotletter som de sedan lagar till middag. "Människor har ätit kött i alla tider" Så är det fan inte alls! För oss läskunniga framgår det klart och tydligt att vi från början livnärde oss på vad växtriket hade att erbjuda!!!!!
Besök gärna ett av Scans slakterier och döm själva om hur Sverige bedriver djurhantering. Grisarna i Sverige blir kannibaler och börjar äta på varandra på grund av stress och trånga utrymmen! Djur är inte djur utan en handelsvara där de värdesätts mer som döda än levande för att tillfredställa våra behov av snabba pengar och billig mat
Hur tror ni att en hamburgare på McDonalds egentligen kan kosta tio jävla kronor? Jo för att djuren trängs ihop på minimala ytor, lever på foder som är kemiskt framställd. Slakten skall vara så billig och snabb som möjligt så att det snarare liknar avrättning. Där djuret plågas till döds, där det bränns levande eller långsamt förblöder. Djur har känslor precis som oss människor, thats it!
Ät kött, absolut! Men är det för mycket begärt att dels fundera över vart ifrån det kommer och kanske försöka äta lite mindre?
- Nej, Jag har inget emot köttätare. Det jag har emot är hur djuren behandalas av oss människor. En grön dag i veckan skulle göra en otrolig skillnad!


Kopierat rakt av från http://scandalbeauties.com/bloggar/louisegottfridson


.

 

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över


Mitt förflutna

Mitt förflutna!
En höstig dag för några höstar sen, gjorde jag något som man inte får göra. Jag var väldigt elak, ouppfostrad. Ja, precis så som man inte ska vara.
Jag var ute med 2 killkompisar, den ena ganska många år äldre,  och andra var två år äldre.
Vi hade med oss en cross för vi åkte cross utan hjälm på vägarna, vilket med är olagligt, men det jag ska berätta är ännu värre..
Jag och Martin (kan vi kalla honom), skulle möta den äldre kompisen på stationen i mjölby.
Vi tog crossen och åkte mötte honom där, vi gick genom skogen för att vara lite mer diskreta.
Vi gick förbi ett företag, vi kollar in i bilen och ser att nycklarna sitter i. Den älsta killen öppnar bilen och tar nyckeln. Sen kör vi iväg snabbt som bara den därifrån!
Vi åkte hem till mig och satte oss i trapphuset för att värma oss, eftersom det var väldigt kallt.
Min pappa kommer ner, och ber killarna dra därifrån, för han visste vad vi höll på med tillsammans. Han ber mig också komma in men det jag gör är att be han dra åt helvete, jag var säker på att killarna bara ville mitt bästa och var dom enda som brydde sig om mig.
En annan kompis hör när pappa höjer rösten åt dom, och ber dom dra. Kompisen blev nyfiken på vad som hände, och kom och kollade.
Sedan när vi hade pratat med honom en stund följer han med till bilen med mig och mina killkompisar.
Vi hoppar in i bilen och sedan åker vi iväg in i skogen, långt, långt in.
Vi står därinne ett bra tag, för ingen vågar köra ut, och jag blev ganska trakaserad med ord då typ som "är det lungt om jag tar natta med mig i bagageluckan" jag var ganska dum och tyckte det var ganska skönt att höra att jag ändå fanns.
Efter ett tag i skogen, bestämmer vi oss för att åka ut, vi skulle backa, och vad händer? Jo vi fastnar. Han som körde gasade så mycket att han körde sönder drivknuten.
Vi undrade ett tag vad vi skulle ta oss till, men vi kom överens om att elda upp den för att förstöra bevismatrial - Så ingen kunde veta att det var vi.
Vi tände på den, och sedan drog vi en bit bort och bara satt och kollade på det, efter ett tag kommer brandkåren och släcker det.. Som tur!

En vinterdag 2007, gjorde jag något som man inte får göra. Jag var väldigt elak, ouppfostrad. Ja, precis så som man inte ska vara.

Jag var ute med 2 killkompisar, den ena ganska många år äldre,  och andra var två år äldre.
Vi hade med oss en cross för vi åkte cross utan hjälm på vägarna, vilket med är olagligt, men det jag ska berätta är ännu värre..

Jag och Martin (kan vi kalla honom), skulle möta den äldre kompisen på stationen i mjölby.
Vi tog crossen och åkte mötte honom där, vi gick genom skogen för att vara lite mer diskreta.
Vi gick förbi ett företag, vi kollar in i bilen och ser att nycklarna sitter i. Den älsta killen öppnar bilen och tar nyckeln. Sen kör vi iväg snabbt som bara den därifrån!

Vi åkte hem till mig och satte oss i trapphuset för att värma oss, eftersom det var väldigt kallt.
Min pappa kommer ner, och ber killarna dra därifrån, för han visste vad vi höll på med tillsammans. Han ber mig också komma in men det jag gör är att be han dra åt helvete, jag var säker på att killarna bara ville mitt bästa och var dom enda som brydde sig om mig.
En annan kompis hör när pappa höjer rösten åt dom, och ber dom dra. Kompisen blev nyfiken på vad som hände, och kom och kollade.

Sedan när vi hade pratat med honom en stund följer han med till bilen med mig och mina killkompisar.
Vi hoppar in i bilen och sedan åker vi iväg in i skogen, långt, långt in.
Vi står därinne ett bra tag, för ingen vågar köra ut, och jag blev ganska trakaserad med ord då typ som "är det lungt om jag tar natta med mig i bagageluckan" jag var ganska dum och tyckte det var ganska skönt att höra att jag ändå fanns.
Efter ett tag i skogen, bestämmer vi oss för att åka ut, vi skulle backa, och vad händer? Jo vi fastnar. Han som körde gasade så mycket att han körde sönder drivknuten.

Vi undrade ett tag vad vi skulle ta oss till, men vi kom överens om att elda upp den för att förstöra bevismatrial - Så ingen kunde veta att det var vi.
Vi tände på den, och sedan drog vi en bit bort och bara satt och kollade på det, efter ett tag kommer brandkåren och släcker det.. Som tur!


tips..

Måste bara tipsa om http://www.angstugan.se/ som utbildar/har lektioner i barockridning, akademisk dressyr, och liknande men har även clinics.
Ligger i linköping, och verkar vara ett riktigt bra ställe!

Vår specialitet är barockridning men vi håller även kurser i akademisk och klassisk dressyr. Vi erbjuder både privatlektioner och har ett brett kursutbud. Dessutom tar vi självklart också emot hästar för inridning, omskolning eller vidareutbildning.
-taget från hemsidan
"When life gives you a thousand reasons to cry, show that you have a million reasons to smile"


Axa har lärt sig ett nytt trick - buga!

Hon gick ner helt förförsta gången för ungefär två veckor sen.
Men har valt att hålla det hemligt för att veta att det verkligen sitter, men nu har jag provat på lite olika ställen och hon fattar vad jag ber om! Inte världens bästa bildFina, fina Randver


i början av veckan...


fick jag ett paket som jag beställde förra veckan, 9 st filmer av lisbeth johnson
jag kollade först på "Del 1 ledövningar"

dom först 10 minutrarna var jag helt paff, på ett bra sätt, för första gången känner jag att det var rimligt det hon sa. 

efter det börja hon dominera hästen, hon hade säkert ett skäl men ändå.. 
Jag tycker hon är väldigt duktig iafl, och jag kan ju kolla på filmerna även fast jag inte kan hålla med till 100.

MEN jag kommer nog använda en del av det hon visade och sa, fast utan dominansen.

Jag är bomb säker på att om man inte dominerar hästen så kommer hästen inte dominera tillbaka.Efter första filmen kollade jag på "sits och balans"
var väldigt bra tips på hur man kunde göra för att få bättre balans, men det var inte så mycket om sitsen, vilket gjorde mig lite besviken!

Men som sagt så, var första filmen inspirerande, och hoppas på att dom andra är det med!


ingen rubrik

Jag åkte aldrig upp till Randver och Axa.
Jag stannade  i norrköping och shoppade, fick med mig 2 linnen och en "vanlig" tröja och en stickad tröja hem.
och nu ska jag även beställa 2 par jeans. 


Jag älskar verkligen när man har pengar att shoppa föööör!
Gammal bild från förra sommaren, Axa låg och vilade en solig morgonFredag..

Idag ska jag till skolan. jag får sluta tidigare för att jag ska ha  möte i norrköping, vilket uppskattas eftersom jag får egentid med Åsa!
Efter norrköping drar jag upp till Axa och Randver, dock är jag fortfarande sjuk. så blir nog bara lite skritt i skogen, med Axa löst.
Tänkte fundera ut lite tips till er läsare med senare!

Ganska skön och tråkig fredag, men imorgon kommer min underbara vän louise, med min lillasyster och sover här tills söndag, då Cindrella även fyller åtta år! :)
helt galet!

Jag har vart sjuk, eller är sjuk.
Jag låg och hostade, så jag kunde inte sova.
Tog upp min iphone och gick in på ponnysannings blogg.

kollade dom senaste inläggen, och ser att dom har korat vinnaren till dom röda ridbyxorna.
jag tänker inte mer på det. utan kollar på bilden, eftersom den var suddig.

efter ett tag inser jag att det är jag och Axa på bilden.
Jag trycker på bilden och ser att det är min blogg jag kommer till!!!!!!

JAG VANN DOM! :D

bilder från idagnu MÅSTE jag sova, mer bilder kommer nog i helgen! i torsdags..

skulle jag ta en promenad med randver, och axa löst.
Vi gick väldigt långt in i skogen, och jag är jätterädd för skogen.
Så det slutade att jag hoppade upp på randver i bara grimma, utan hjälm och mina vanliga kläder.
Efter att vi kommit ur den "värsta" skogen, ber jag honom om galopp och han börjar galoppera, och axa galopperandes efter.
Jag hann tänka att jag aldrig skulle få stopp på han, och sedan bad jag han stanna och han stannade direkt, jag är så oerhört stolt över han. Randver som man knappt får stopp på med träns.
tillsut kom vi ur skogen och jag hoppade av, och satte fast Axa, då hon inte får gå löst på vägar. och så promenera vi båda mina hästar och jag. helt lungt, och allt var perfekt.


..

I förgår tog jag och axa ett slappt markarbetspass i paddocken, vi övade på galoppfattning och att hålla galoppen tills jag säger till.
övade även lite på övergångar från Trav till skritt, utan inkallning. det tyckte Axa var lite svårare , men det är sånt vi får träna på!
Bjuder på lite dåliga iphone bilder
Den här bilden kommer betyda mycket, hur länge som helst.
(Hon är jätte rädd om sin mule)